Începe numărătoarea inversă! Când vom putea circula pe centura de sud a Timișoarei

389
Toamna aceasta am putea afla constructorul care va ridica centura de sud a Timişoarei. Anunţul vine de la Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat vineri, 6 octombrie, la Timişoara.

Licitaţia pentru atribuirea contractului de construire a variantei de ocolire pe partea de sud a Timişoarei a fost amânată de 5 ori din cauza contestaţiilor. Acum, după mai bine de 6 luni de la primul termen, a fost încheiată sesiunea de depunere a ofertelor. 12 firme se luptă pentru contractul de 85 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor spune că documentaţiile sunt perfecte şi că acum niciuna dintre firmele concurente nu vor mai avea motive să conteste rezultatul.

„Documentațiile sunt întocmite cum trebuie, dacă cineva vrea să facă contestație, poate s-o facă, dar s-o facă întemeiat. De foarte multe ori, sunt contestații care se elaborează înainte de finalizarea procedurii de deschidere a ofertelor, tocmai pentru că nu au timpul necesar să se pregătească pentru a participa la licitație. Or, asta nu mi se pare normal. Dacă ești o firmă serioasă, te pregătești. Dacă am stabilit un termen, tu trebuie să vii să depui, nu să invoci tot felul de motive aberante, care se dovedesc că nu sunt sustenabile, pentru a prelungi perioada de depunere a ofertelor”, spune Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Centura de sud a Timișoarei ar urma să aibă 25,6 kilometri, iar construirea ei va dura 36 de luni, timp în care este inclusă şi proiectarea.

LĂSAȚI UN MESAJ