Începe Cupa României și pentru sarazini

50

Ediția 2017-2018 a Cupei României debutează pentru iubitorii balonului oval cu deja clasicul rugbyului autohton: SCM Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare.

Cel mai așteptat meci din faza întâi a competiției se joacă în runda a doua și poate stabili favorita la locul unu. Asta după ce runda inaugurală nu a programat niciun duel între principalele favorite, ci a fost în fapt o încălzire pentru Baia Mare, Steaua și CSM București; Timișoara a stat în prima etapă.

Deținătoarea trofeului începe așadar Cupa cu cea mai grea partidă, contra băimărenilor, iar miza o reprezintă punctele ce pot să o apropie de locurile 1-2, prin tradiție cele care asigură semifinala pe teren propriu.

Este a treia partidă dintre cele două echipe pe Dan Păltinișanu în ultimele trei luni după cele din Cupa Regelui și Superligă. În precedentele meciuri cele două echipe și-au împărțit victoriile. Jocul din Cupă are loc sâmbătă, de la ora 11, la Timișoara.

Partida din etapa a doua este ultima în care echipele vor beneficia de aportul internaționalilor pentru că de luni se sună adunarea pentru Stejari. Timișoara are opt jucători convocați sub tricolor pentru amicalele cu Samoa și Tonga din 18 și 25 noiembrie: pilierul Ionel Badiu, talonerul Andrei Rădoi, linia a II-a Valentin Popârlan și Ionuț Mureșan, mijlocașul Luke Samoa, centrul Jack Umaga, aripile Tangimana Fonovai și Marius Simionescu.

Rezultatele primei runde din Cupa României: Steaua București – Dinamo București 36-20, CSM Știința Baia Mare – Universitatea Cluj-Napoca 58-17, CSM București – Poli Iași 55-3.

 

LĂSAȚI UN MESAJ