Încep lucrările de refacere a fațadei Operei Naționale din Timișoara

42

Plăcile de travertin care îmbrăcă clădirea Operei Naționale Române, găzduită de Palatul Culturii, a intrat în refacere. Amplasamentul a fost predat, miercuri, construtorului care va începe treaba în cel mai scurt timp.

Vorbim doar despre un proiect de refacere a fațadei existente și nu de proiectul de reabilitare a întregului palat, ce presupune și intervenții în interior. Aceste lucrări vor începe abia anul viitor.

”Se impune pentru început, realizarea lucrărilor de igienizare a zonelor de interes, prin îndepărtarea molozului din pod, desfundarea şi revitalizarea colectoarelor de preluare a apelor pluviale”, aflăm de la constructor.

Se vor mai realiza consolidarea prin ”injectarea fundaţiilor din exterior folosind reţete moderne”, refacerea hidroizolaţiei de la terasa arcului pentru a preveni infiltraţiile apelor pluviale; realizarea de schele şi copertine provizorii.

”Pentru eficientizarea investiţiei pe monument, se impune realizarea schelelor şi a podinelor cu structuri care să permită acoperirea lor cu protecţie provizorie pe perioada efectuării lucrărilor, pentru a facilita astfel o bună aplicare a materialelor”, mai arată datele tehnice.

Vor fi desprinse toate elementele ce prezintă risc. Lucrările se vor efectua prin aspirare, suflare, periere, spălare sau manual.

Valoarea contractului este de aproape 4 milioane de lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ