Încep înscrierile la Școala Duală Banat pentru anul școlar 2022 – 2023. La cererea mediului economic se introduce și o nouă specializare

11

Școala Duală Banat din cadrul Liceului Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara începe înscrierile absolvenților claselor a VIII-a în data de 4 iulie. Cei care doresc să devină meseriași într-una din meseriile tehnice extrem de căutate și bine plătite pe piața muncii, se pot înscrie până pe data de 8 iulie. La cererea operatorilor economici parteneri în program, începând cu anul școlar 2022 – 2023 va funcționa și o nouă specializare, cea de Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

Pentru anul școlar 2022 – 2023 la Școala Duală Banat din cadrul Liceului Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara sunt disponibile 96 de locuri, distribuite pe patru calificări:
24 locuri – Electrician aparate și echipamente electrice și energetice, cod fișă înscriere: 568D
24 locuri – Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, cod fișă înscriere: 537 D
36 locuri – Electromecanic utilaje și instalații industriale, cod fișă înscriere: 543 D
12 locuri – Operator mașini cu comandă numerică (CNC), cod fișă înscriere: 530 D

Specializarea Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice apare în acest an la cererea operatorilor economici parteneri în program, ca o cerință a pieței muncii. Aceștia vor asigura de altfel și pregătirea practică a elevilor pe parcursul celor 3 ani de studiu, precum și prioritate la angajarea acestor elevi.

Beneficiile elevilor de la Școala Duală Banat

Pe lângă pregătirea practică la școală și în companii de top, cu aparatură de ultimă generație, elevii se bucură și de multe alte beneficii. Amintim: bursă lunară de 400 lei, cazarea gratuită, masa decontată de Primăria Timișoara, obținerea unui certificat de calificare profesională recunoscut în Europa – Europass, mentori dedicați programului și foarte bine pregătiți. Cei care doresc își pot continua studiile la liceul seral, pentru a-și lua diploma de bacalaureat.

Cum se realizează înscrierea?

Elevii sau părinții/ reprezentanții legali ai elevilor completează în perioada 4 – 8 iulie fișa de opțiuni pentru învățământul dual la secretariatul școlii gimnaziale absolvite. După completarea acesteia, trebuie să o depună la secretariatul Liceului Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara (strada Renașterii, nr. 24/ A), în perioada 4-8 iulie, între orele 9-15.

„Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într’însa” – Regele Ferdinand I

LĂSAȚI UN MESAJ