Încep controalele pentru verificarea calității alimentelor oferite spre vânzare în perioada sărbătorilor

68

Directorul executiv la Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, doctorul Adrian Popa face câteva precizări necesare despre activitate instituției în perioada ce va marca mult creșterea cererii de produse alimentare. Vin sărbătorile și trebuie sporită grija tuturor.

Având în vedere apropierea sărbătorilor Sfintelor Paște, D.S.V.S.A. Timiș, sub coordonarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a stabilit un set de măsuri proprii, menite să asigure un suport de specialitate cât mai operativ și eficient, atât populației, cât și agenților ce derulează activități specifice în această perioadă.

Prin aceste măsuri, se asigură o disponibilitate a personalului de specialitate a instituției, atât pentru sediul propriu, cât și în teritoriu, la nivelul sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, respectiv piețe agroalimentare autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimenientelor, astfel :
CSVSA Timișoara I – Timișoara piața Doina
CSVSA Timișoara II -Timișoara strada Iuliu Maniu, nr. 40
CSVSA Timișoara III -Timișoara str . Iuliu Maniu, nr.40
CSVSA Timișoara IV -Timișoara piața Lipovei
CSVSA Lugoj – Lugoj str.Nera nr. 11
Luni-Joi: 8:30-17:00
Vineri: 8:30-14:30
Sâmbătă: 8:30 -13:30
Duminică: 8 :30 -1 1:30

D.S:V.S.A. Timiș, va derula prin personalul propriu, sau în cooperare cu alte instituții județene sau naționale cu competențe în domeniu, controale zilnice, în vederea evaluării și asigurării respectării normelor sanitare veterinare și siguranța alimentelor, privind sănătatea și bunăstarea alimentelor, pe întregul lanț alimentar, de la producător/importator, pană la unitați de desfacere către consumatorul final.

Se va verifica modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din ferme, târguri de animale, piețe agroalimentare, unități de tăiere miei, magazine alimentare, supermarketuri, unități de depozitare.

LĂSAȚI UN MESAJ