Incendiul din Parcul Național Domogled s-a extins la trei hectare! Zona este inaccesibilă de parcurs pe jos

112

Intervenţia pentru stingerea incendiului din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei continuă marţi, pentru a patra zi, însă focul s-a extins pe o suprafaţă estimată la trei hectare, într-o zonă inaccesibilă.

„Elicopterele au efectuat deja, în această dimineaţă, o misiune de recunoaştere şi două aruncări cu apă iar în momentul de faţă sunt în zbor. După recunoaşterea efectuată în elicopter, incendiul pare să se fi extins într-o zonă imposibil de parcurs pe jos. Suprafaţa afectată se estimează a fi de trei hectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

Pentru stingerea incendiului acţionează 140 de persoane din partea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, personal al Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi rangeri ai Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei.

În prezent, eforturile se concentrează pe limitarea pagubelor şi lichidarea incendiului, cauza probabilă a izbucnirii focului urmând a se stabili la finalul intervenţiei.

Un turist a anunţat vineri după-amiază un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 km distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade.

sursa: Agerpes

LĂSAȚI UN MESAJ