Incendiu puternic într-o localitate din Caraș-Severin! Pompierii au intervenit de urgență

187

Azi noapte, în jurul orei 00:00, prin apel 112, a fost solicitată intervenţia pompierilor militari pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o construcţie din apropierea satului Măru, într-o zonă cunoscută de către localnici drept Colonia ACH. Au intervenit de urgenţă 3 echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş împreună cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Oţelu Roşu şi Zăvoi.

Clădirea modulară, de tip P+E, era constituită din 18 spaţii destinate locuirii şi avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 200 mp. Spaţiile erau în principal folosite de către localnici pentru depozitarea materialelor şi bunurilor diverse, puţine fiind propriu-zis locuite.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat şi violent la etajul construcţiei. Vântul puternic, bunurile depozitate şi materialele din care a fost construit etajul (plăci OSB, lemn şi rigips) au favorizat propagarea rapidă a flăcărilor. Incendiul a fost localizat în scurt timp, însă pentru lichidarea completă, pompierii au acţionat timp de mai bine de 8 ore în condiţii dificile – vânt puternic, temperaturi ridicate şi fum gros şi înecăcios.

În urma cercetărilor efectuate, se pare că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui coş de fum amplasat necorespunzător şi neizolat termic faţă de materialele combustibile din apropiere.

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale. Etajul şi bunurile depozitate aici au fost distruse în totalitate şi au fost afectate mai multe încăperi de la parter. O parte din mobilierul şi materialele de la parter au fost evacuate de pompieri şi cetăţeni, valoarea bunurilor salvate fiind estimată la câteva zeci de mii de lei.

sursa: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ