Incendiu la un studio japonez de animație: Cel puțin 13 morți și zeci de răniți

26

Cel puțin 13 oameni au murit într-un incendiu care a cuprins un studio japonez de animație din Kyoto, iar câteva zeci de persoane au fost rănite.

Focul pare să se fi declanșat în jurul orelor locale 10:30 (01:30 GMT) într-un imobil al companiei Kyoto Animation, care produce seriale de animație televizate de succes.

Incendiul nu a reușit să fie stins după două ore, un fum alb ieșind prin ferestrele clădirii, potrivit unor imagini difuzate de televiziuni.

„Urmărim situația şi vom vedea cum vom proceda, nu putem spune mai multe pe moment”, a declarat pentru AFP o persoană de la sediul central al studioului, scrie Agerpres.

Serviciile de salvare, care au trimis la faţa locului 35 de maşini de pompieri şi alte vehicule, au informat despre „numeroşi răniţi”. Printre persoanele rănite grav, mai multe şi-au pierdut cunoştinţa, potrivit unui reprezentant al pompierilor contactat de AFP.

Poliția suspectează o mână criminală. „Un bărbat a vărsat lichid inflamabil şi a dat foc”, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii poliţiei din Kyoto.

Potrivit mass-media, ar fi vorba de un bărbat de circa 40 de ani care a fost el însuși rănit şi care este în prezent spitalizat şi s-ar afla sub supravegherea poliției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ