Incendiu de proporţii în Spania. Avertisment MAE pentru cetăţenii români aflați în Gran Canaria

62

Ministerul de Externe îi informează pe românii care se află sau urmează să călătorescă pe insula Gran Canaria din Arhipelagul Canarias Spania asupra restricţiilor de circulaţie impuse din cauza unui incendiu de mari proporţii care a afectat peste 1.700 hectare de teren.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau urmează să călătorească in insula Gran Canaria din Arhipelagul Canarias Spania că un incendiu de mari proporţii afectează zona centrală a acestei insule. Au fost afectate mai bine de 1.700 de hectare de teren. Din 20 de mici comunităţi urbane au fost evacuate aproximativ 4.000 de persoane. Totodată, au fost afectate de incendiu şi respectiv închise circulaţiei rutiere 11 şosele locale, respectiv cele cu următoarele indicative: GC-220; GC-70; GC-21; GC-230; GC-400; GC-150; GC-600; GC-60; GC-15; GC-210; GC-710; GC-704 şi GC-75”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Ministerul recomandă cetăţenilor români aflaţi în zona respectivă să evite deplasările şi să respecte întocmai indicaţiile autorităţilor locale.

Potrivit sursei citate „cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. În situaţii cu caracter deosebit, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă „112” şi pot solicita asistenţă la Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032”.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/ES-Spain.html, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, conchide sursa menţionată.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ