Incendiu de amploare în vestul ţării. Zeci de persoane au rămas fără lemnele pentru iarnă

73

Mai multe magazii de lemne din vecinătatea unor blocuri de locuinţe din Oraviţa, dar şi anexe ale unui gater şi ale unui service auto au fost afectate de un incendiu puternic care a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni, focul fiind stins de pompierii militari la capătul unei intervenţii care a durat patru ore, a informat ISU Caraş-Severin.

Circa 40 de persoane, locatari din blocurile aflate în vecinătatea zonei de intervenţie, s-au evacuat singure din zona periculoasă, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale, fără să fie necesară transportarea ei la spital.

Incendiul a izbucnit duminică noaptea la barăcile pentru lemne ale unor blocuri de locuinţe din zona autogării, la momentul sosirii pompierilor militari din Oraviţa focul manifestându-se violent, cu flacără. Ulterior, din cauza vântului care bătea cu putere, dar şi a condiţiilor din teren, cu foarte multe construcţii improvizate şi cantităţi mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune.

„Focul s-a extins la balconul unei locuinţe din imediata apropiere a barăcilor, dar şi la un gater-depozit de material lemnos şi curtea unui service auto. De  asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zonă – un depozit de fier vechi, respectiv un depozit de materiale de construcţii”, a precizat ISU Caraş-Severin.

Pe timpul intervenţiei, au fost scoase din zona de risc mai multe autoturisme.

În total, pentru lichidarea incendiului au acţionat şase autospeciale pentru stins incendii şi o autospecială de intervenţie şi salvări de la înălţime, precum şi 29 de pompieri militari coordonaţi de către doi ofiţeri de la comanda Secţiei de Pompieri Oraviţa.

sursa – agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ