Încă un eșec! Visul frumos s-a terminat. Poli se oprește în semifinale Cupei

171

ACS Poli a părăsit Cupa României în faza semifinalelor după un parcurs mai mult decât onorabil. Timișorenii au sacrificat manșa retur cu Astra Giurgiu, pierdut cu 0-3, cu gândul la finala Cupei Ligii și la ultimele bătălii din Liga I.

Ionuț Popa s-a ținut de cuvânt și a aliniat o echipă cu mulți jucători tineri în returul semifinalelor Cupei României. Nici nu prea avea alte variante în condițiile unui program foarte aglomerat în acest final de sezon în care Poli luptă pe două fronturi, Cupa Ligii și Liga I. Având un handicap uriaș de remontat, după 1-4 în tur, violeții și-au menajat titularii și au trimis în teren un prim 11 inedit cu șase juniori. Plus alți trei pe banca de rezerve.

Tânăra echipă a Timișoarei nu s-a făcut de râs în compania fostei campioane și a încasat un eșec cu 0-3, ratand cateva situatii de a marca. Budescu a deschis scorul în minutul 40 cu o execuție norocoasă din 20 de metri, printr-un lob foarte înalt ce l-a păcălit pe Curileac. În minutul 49 Buș și-a făcut preluarea cu mâna și apoi l-a învins pe portarul gazdelor la colțul lung, iar scorul final avea să fie stabilit de Nicoară cu opt minute înaintea finalului.

ACS Poli: Curileac – Haruț (Murariu), Soljic, Fridrich, Neagu (Pădurariu) – Ignea (Doman), L. Oprea – Mailat, Bîrnoi, Popovici – Drăghici.

Cu scorul general de 1-7, ACS Poli iese din Cupa României în faza semifinalelor. Pentru timișoreni urmează însă finala Cupei Ligii, sâmbătă contra lui Dinamo, iar săptămâna viitoare meciurile decisive din play-outul Ligii I, marți cu Pandurii Târgu Jiu și duminică cu ASA Târgu Mureș.

Gafa oficialilor Astrei

Cu puțin noroc Poli putea să se califice și în finala Cupei României. Astra era să facă o gafă de zile mari și să înceapă meciul cu Morais în teren, jucător ce era însă suspendat. În ultimele secvențe dinaintea startului oficialii giurgiuveni și-au dat seama de gafa ce era pe cale să o facă și nu l-au mai introdus în teren pe fundașul brazilian. Dacă acesta ar fi jucat Timișoara ar fi câștigat la masa verde cu scorul de 3-0, rezultat ce i-ar fi fost suficient pentru a elimina Astra în această dublă manșă a semifinalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ