Încă un caz de infestare cu West Nile confirmat în Banat

90
31779249 - mosquito sucking blood on human skin with nature background

O a doua persoană a fost infestată cu virusul West Nile în vestul țării. Este vorba despre o femeie din județul Caraș-Severin, unde a mai fost confirmat un caz până acum.

Medicii de la Direcția de Sănătate Caraș-Severin au realizat testele necesare asupra unei femei de 80 de ani din Caransebeș și au confirmat prezența virusului. Acesta este al doilea caz sigur din județul vecin Timișului, iar un al treilea rămâne încă sub semnul întebării, medicii efectuând în continuare teste.

Virusul West Nile este un virus din familia Flaviviridae, care se găsește atât în regiunile tropicale cât și în cele temperate. Acesta infectează în principal păsările, dar este cunoscut că infectează și oameni, cai, câini, pisici, lilieci, veverițe, sconcși și iepuri domestici.

Principala cale de infecție la om este prin mușcătura unui țânțar infectat. Aproximativ 90% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă niciun simptom. Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor. Primul este o infecție asimptomatică, al doilea este un sindrom de febră ușoară numit febră West Nile; cel de-al treilea este meningita sau encefalita West Nile, ceea ce poate duce la deces.

LĂSAȚI UN MESAJ