Încă o finanțare pierdută de Primăria Timișoara

302

Timişoara nu va avea, prea curând, un centru multicultural pe pietonala Mărăşeşti. Asta pentru că proiectul a fost respins de ADR Vest. Autorităţile ceruseră 5 milioane de euro.

Anunţul vine după ce Consiliul Local a aprobat, în noiembrie anul trecut, realizarea proiectului „Refuncționalizare clădire din funcţiune de spital de dermatologie în clădire cu funcţiune de spaţiu multicultural”.

Potrivit primarului, reprezentanţii ADR Vest au avut două obiecţii.

„O aripă din clădire nu intră în proiect şi nu ar fi eligibilă pentru că acolo mai sunt bolnavi, acea aripă mai funcţionează ca spital. Sunt ţinuţi bolnavii care fac radioterapie. La asta noi am fi putut găsi soluţii prin vecinătate”, a spus Robu.

O altă obiecţie a venit la propunerea Primăriei din proiect prin care doreşte să ofere spaţiile direct institutelor culturale din oraş: Institutul Francez, Institutul German şi British Council.

„Obiecţia a fost că nu putem să dăm direct spaţiile centrelor culturale. Pentru că ar trebui să facem licitaţie să participe oricine şi să fie acordat spaţiul celor care câştigă licitaţia. Noi nu vrem să schimbăm ţinta pe care o avem. Vrem ca acolo să funcţineaze institutele culturale. O să o facem cu bani de la bugetul local, prin alocări multianuale. Cred că am putea începe anul acesta”, a mai spus Robu.

Vă amintim că marea parte a Clinicii de Dermatologie a fost mutată în Complexul Studenţesc tocmai pentru a face loc centrului multicultural.

1 COMENTARIU

  1. Banii publici se dirijează mai ușor către firmele de partid…sau sponsorii USL (de la orizont), primesc clădirea cum au mai primit din Patrimoniul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ