În week-endul acesta Timișoara aleargă la semimaratonul 21k

172

Timișoara aleargă la cea de-a doua ediție a cursei SportGuru Timișoara 21k, un eveniment sportiv tot mai apreciat ce își propune să devină o atracție în regiune. Peste 1.500 de alergători sunt așteptați duminică să alerge pe străzile municipiului.

SportGuru Timișoara 21k este o invitație adresată timișorenilor la mișcare. Un eveniment sportiv ce se va desfășura duminică, 25 martie, și foarte probabil va aduna la start sportivi foarte valoroși. Și-au anunțat deja prezența participanți din țările africane specializate pe maratoane, Kenya, Etiopia, precum și din Europa. Ca să ne facem o idee despre ce înseamnă participare importantă trebuie doar să privim podiumurile de anul trecut. Întrecerea feminină a fost câștigată de fosta campioană olimpică Ancuța Bobocel, iar la masculin s-a impus Henry Kemboi, un kenyan ce are în palmares mai multe titluri olimpice și mondiale!

”Este o cursă de masă, vrem să atragem timișorenii către sport și mișcare. Vrem să creștem de la an la an și să ajungem la un nivel normal pentru Timișoara pentru că deocamdată suntem departe de București – 14.000 de participanți sau Cluj – 7.000 de participanți”, au anunțat organizatorii.

Timișoara 21k propune alergătorilor amatori și de elită trei curse pe diferite distanțe: semimaraton, cros 10 km, cursa populară 3 km; dar și o cursă dedicată copiilor cu vârsta între 6-12 ani. Startul și sosirea vor avea loc din Piața Unirii. Prima probă începe la ora 9. Traseul concursului trece pe lângă cele mai importante obiective turistice ale orașului: Bastionul Maria Therezia, Catedrala Mitropolitană, Universitatea de Vest sau Muzeul Banatului.

Cursa nu va duce lipsă de ambasadori cunoscuți în lumea sportului. Alpinistul Horia Colibășanu și vedeta TV Dani Oțil și-au anunțat participarea la Timișoara 21k. Iar așteptările organizatorilor vizează 1.500 de participanți.

Semimaratonul este organizat de SportGuru.ro în parteneriat cu Primăria Timișoara și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș.

Timișoara 21k este doar primul eveniment din categoria maratoanelor din calendarul acestui an. În luna mai, municipiul de pe Bega va găzdui în premieră un Campionat European de 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ