În urma protestelor, a rezultat Noua Proclamație de la Timișoara! VIDEO

12751

Spiritul Timișoarei rămâne viu, chiar dacă avem alte generații față de 1990, imediat după Revoluție, când regretatul George Șerban a inițiat Proclamația de la Timișoara.

La 27 de ani distanță, un grup de tineri reunit sub denumirea de Inițiativa Timișoara dă naștere unei Noi Proclamații. Rămâne de văzut dacă vor avea mai multe șanse în demersul lor decât inițiatorii celebrei proclamații care rămâne și astăzi un vis frumos!

Ce vor tinerii frumoși reuniți în Inițiativa Timișoara? Iată ce conține Noua Proclamație de la Timișoara: ”Când STATUL DE DREPT este în pericol, avem datoria să îl apărăm!
Pentru a-l putea apăra, legea trebuie să ne permită, nouă cetățenilor, să intervenim în mod legitim în procesul decizional.
Prin adoptarea unor acte normative contrare principiilor STATULUI DE DREPT este evident că acest guvern este ostil poporului său.
Vrem:
1. Ca de acum inainte niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată vreo Ordonanța 13;
2. Organizarea unui referendum anticorupție;
3. Controlul de constituționalitate al legilor și ordonațelor de urgență să se realizeze și la inițiativa directă și neintermediată a cetățenilor;
4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curții Constituționale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituției;
5. Depolitizarea funcțiilor publice și ocuparea lor doar prin concurs;
6. Stabilirea incompatibilității între funcțiile executive și legislative;
7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor;
8. Fără penali în demnităție publice.
Timișoara
4 Februarie 2017”