„În urmă cu o lună era un dezastru”, crede primarul despre curățenia orașului anunțând o veste bună

157

Una din cele mai presante și mai dezagreabile necazuri ale timișorenilor au ajuns la un final fericit. După mai multe luni de inactivitate se va reîncepe în maximă forță o activitate pe care cei mai tineri nici nu mai știu cum să o numească. Poate au văzut-o doar în filmele istorice.

Edilul șef Nicolae Robu a anunțat una din cele mai bune vești pentru urbea noastră ce nu a venit la pachet, ca în bancuri, cu una mai nefericită.

„Vom avea curățenie stradală! ” a anunțat azi primarul. De când ? Nu se știe cu precizie, dar evenimentul este cât se poate de iminent.

A fost încheiată cu bine licitația pentru preluarea serviciului de salubrizare stradală. Adică cei ce ar trebui să măture străzile vor fi văzuți din nou la datorie cu târnurile și tomberoanele aferente, dar și cu tehnologii mai moderne.

Firma „Brantner Servicii Ecologice SRL” din Cluj-Napoca a câștigat competiția pentru următorii patru ani pentru 72 de milioane de lei. Contractul cadru va fi semnat cel mai probabil săptămâna viitoare și cât mai curând se va trece la treabă.

Firma este de sorginte germană și pentru profesionalismul său se poate aduce în discuție faptul că mai activează într-o serie de orașe, mai cu seamă din vestul țării, dar nu numai.

Dintre aceste localități pot fi enumerate pe lângă Cluj-Napoca, și Sibiu, Dej, Reșița, Turnu-Severin, dar și Piatra Neamț. Iar dacă acest fapt nu este suficient pentru a garanta seriozitatea lor mai este de menționat și faptul că mai activează și în țări ca: Austria, Turcia, Slovacia sau Cehia.

Poate de data aceasta va fi cu noroc. Altfel, Timișoara risca să se cufunde de tot în statutul de oraș neîngrijit ce este greu de șters din mentalul celor ce văd.

Primarul Robu cu toate că este destul de mulțumit de prestația celor de la Horticultura, care au făcut ce au putut în ultimele luni pentru cei 30.000 de lei (ori mai mult), recunoaște că nu mai făceau față la volumul de muncă impus de mizeria adunată în timpul sărbătorilor coroborate și cu ninsorile destul de dese din iarnă.

Acum că autoritățile se văd deja cu sacii în căruță îi dă mâna primarului să glumească amar: „În urmă cu o lună era un dezastru…!” . Până acum nu prea recunoștea decât cu jumătate de gură că ar fi ceva probleme cu salubrizarea stradală.

2 COMENTARII

  1. Stai linistit Robule ca dezastru e si acum! Daca in 1-2 luni va fi vizibil mai bine, poate primesti o bila in plus, fata de cele minus 1001 cat ai acum (adica ajungi la -1000, deci oricum mai ai multe pacate de spalat!)

LĂSAȚI UN MESAJ