În tot Banatul se prăznuiește sărbătoarea Sfintei Marii

138

Week-end plin pentru jandarmii timişoreni.  Oamenii in uniforme albastre de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara vor avea o sărbătoare mai activă. Trebui să fie peste tot și să vegheze dar si cetățenii ar trebui să cunoască câteva reguli elementare.

Timp de cinci zile, importante efective de jandarmi timişoreni se vor asigura că activităţile la care vor participa în cele patru judeţe arondate teritorial, se vor desfăşura în condiţii de siguranţă optime.

Începând de vineri, 12 august şi până marţi, 16 august a.c., jandarmii timişoreni vor fi prezenţi în judeţele Timiş, Caraş – Severin, Arad şi Hunedoara în scopul asigurării unui climat propice de siguranţă, la manifestările cultural – artistice organizate.

Astfel, în judeţul Timiş, vor fi sărbătorite hramurile bisericilor şi cu această ocazie se vor desfăşura rugile bănăţene, activităţi la care se preconizează participarea unui număr mare de oameni.

În judeţul Caraş – Severin, între 12 – 14 august, la Gărâna, se va desfăşura Semenic Fest Folk, un festival care va atrage un număr mare de iubitori de muzică. La
Moldova Nouă, în perioada 12 – 16 august, se organizează manifestări cultural – artistice ocazionate de sărbătorirea zilelor oraşului, iar la Reşiţa, în data de 15 august, se va desfăşura Ziua Diasporei.

În judeţul Hunedoara, în perioada 12 – 14 august, se sărbătoresc Zilele oraşelor Brad şi Simeria, activităţi care vor beneficia de afluenţă mare de persoane.

Echipajele Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara prezente la locul de desfăşurare a activităţilor, vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte şi luarea măsurilor legale, dacă situaţia o va impune.

Pentru siguranţa cetăţenilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul în sfintelor sărbătorilor, Jandarmeria recomandă următoarele:
– să nu poarte bunuri de valoare la vedere;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete).
– să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;
– să adopte un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
– să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul echipajelor de jandarmi atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ