În sfârșit, demarează aventura metroului la Timișoara! Vezi pe unde va circula

703

Primăria Timișoara vrea să aloce, din bugetul local pe anul 2018, suma de 145.000 de lei pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate privind “un sistem de transport în comun de tip metrou”, care să lege Aeroportul de Calea Șagului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Timișoara pe anul 2018, care va fi în dezbatere publică în data de 19 februarie, Primăria Timișoara vrea să aloce suma de 145.000 de lei pentru întocmirea unui studiu de prefezabilitate “privind realizarea unui sistem de transport în comun de tip metrou”.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, prima linie de metrou din oraș va lega Aeroportul Internațional “Traian Vuia” de Calea Șagului, pe unde se intră în oraș dinspre frontiera cu Serbia, și va avea cel puțin cinci stații.

În urmă cu câțiva ani, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, vorbea despre posibilitarea realizării unei alte linii de metrou în oraș. Era vorba de îngroparea liniilor de tren din oraș și înființarea unui metrou.
Ideea a fost, însă, abandonată după ce CFR a anunțat că liniile de cale ferată de pe teritoriul Timișoarei vor fi dublate, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, fiind întocmit și un studiu de fezabilitate în acest sens.

Bugetul Primăriei Timișoara pe anul 2018 este de aproximativ 300 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ