În sezonul vacanțelor estivale, Vestul țării a intrat în zodia festivalurilor-VIDEO

870

Timp de trei zile, între 28 și 30 iulie, municipiul Deva s-a aflat sub semnul festivalurilor. O astfel de manifestare a fost dedicată renumiţilor cârnăciori de oaie, capră sau amestec originali din zona Bradului, de la Vaţa de Jos sau de la Sălaşul de Sus, unde pe vremuri se practica oieritul, iar din carnea de oaie sau berbec se făceau virşli. Pentru perioada de iarnă aceştia erau afumaţi şi puşi la uscat la fel ca orice cârnăcior de porc. Un fel de cârnăciori, foarte condimentaţi, cu multă grăsime în compoziţie şi foarte iuţi, de îţi lua gura foc, şi neapărat simţeai nevoia să bei o halbă de bere pentru a-ţi potoli sete, dar şi a-ţi stinge focul gurii.

„Festivalul virşlilor”, ajuns la cea de-a cincea ediţie, s-a ţinut pe platoul telecabinei de la poalele cetăţii, unde s-au întâlnit muzica și voia bună.

În cele trei zile devenii au avut parte de muzică uşoară, rock,concerte live, dar şi populară, momente artistice, ansambluri folclorice.

Virşli de toate felurile şi gusturile, mici de toate mărimile, sau de ce nu bere pe toate gusturile, colaci secuiești, prăjituri, plăcinte tradiționale, dar şi produse de artizanat, bijuterii, obiecte religioase, suveniruri.

LĂSAȚI UN MESAJ