În șase luni, Pasarela Gelu va fi reabilitată. Două firme au depus oferte

106

Două firme doresc să reabiliteze Pasarela Gelu din zona Iosefin. Autoritățile locale analizează acum ofertele depuse și urmează să se atribuie contractul de 12,6 milioane de lei. Firma câștigătoare va avea la dispoziție 6 luni pentru a reface podul pietonal.

Astfel, dacă nu se vor depune contestații, în vară, timișorenii vor avea o pasarelă ca nouă. Podul pietonal de la capatul străzii Crizantemelor, care face legătura cu strada Gelu, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și a fost construit acum mai bine de 70 de ani. Pasarela este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura de rezistență, deoarece nu s-au mai făcut lucrări majore de reabilitare din 1949.

La finalizarea lucrărilor de consolidare și modernizare, pasarela va fi prevăzută cu culoare pietonale și pentru bicicliști, precum și cu zone de spațiu verde. Va fi iluminată arhitectural și va avea parapete de protecție. Vor fi executate lucrări atât la supra-structură, cât şi la deschideri, la bretelele de acces, la trepte şi trotuare.

Având în vedere că este deosebit de utilă celor care locuiesc în zonă pentru a nu mai fi nevoiţi să ocolească aproximativ un kilometru până la cel mai apropiat pod, este necesară reabilitarea, cerută insistent şi de riverani.

Primăria Municipiului Timișoara a depus o cerere de finanțare pentru acest proiect prin programul „Anghel Saligny”.

LĂSAȚI UN MESAJ