În plină pandemie, un preot își cheamă enoriașii la slujbă

212

Un preot din Prahova își cheamă enoriașii la slujbă duminică. El îi îndeamnă să vină până intră în vigoare noua ordonanță militară adoptată în contextul epidemiei de coronavirus. El a postat pe contul lui de Facebook un apel la credincioși ca „măcar 100 să fim mâine la fiecare biserică”. „Când vom mai putea să fim atâția, nu știm!”, spune el. Mesajul lui vine după anunțarea noilor măsuri restrictive de către autorități.

Postarea preotului a atras, în mai puțin de oră, sute de comentarii critice, internauții reproșându-i că este „inconștient”.
„Doamne ajută, dragii și iubiții mei credincioși! Ați auzit mai devreme ordonanța militară. Haideți, mâine să fim 100 credincioși, la Sfânta Liturghie! Când vom mai putea să fim atâția, nu știm! Așa că măcar 100 să fim mâine la fiecare biserică! Eu vă aștept cu multă dragoste, la biserica mea, la Scăieni! SUS INIMILE! Doamne ajută!”, este mesajul postat pe Facebook de preotul Ioan Arion.

Răspunzând avalanșei de critici, preotul aduce lămuriri într-o nouă postare: „Dragii mei! Mâine încă este legal să putem să săvârșim Sfânta Liturghie ÎN CURTEA BISERICII, cu MAXIMUM 100 PERSOANE la minimum 1-1,5 m distanță între persoane!!!”

În cele din urmă, preotul a șters cele două postări.

LĂSAȚI UN MESAJ