În Piața Operei a apărut o pădure fermecată. FOTO-VIDEO

9101

Pentru trei zile Timişoara devine din nou capitală. De data asta a florilor. De vineri după amiază s-a deschis oficial cea de-a doua ediţie a Festivalului Timfloralis. Diluviul de flori se va desfasura până duminică.

Bănăţenii sunt cunoscuți ca mari amatori de decorațiuni și aranjamente florale. De de cel cel puțin un secol și jumătate burgul se bucură de renumele de Orașul Trandafirilor dar și al florilor în general. Mai cu seamă după ce cele două generații ale familiei de horticultori Muhle au dus faima trandafirilor și a meșterilor locali peste mări și țări. Dar foarte mult timp această nobilă ocupație a căzut în uitare. De puțin timp se încearcă aducerea în atenția publicului a plantelor.

Opt arcade florale atrag atenția pietonilor că se întâmplă ceva în Piața Operei. Intrarea se face pe la „poarta” din dreptul străzii Alba Iulia, unde se pot și cumpăra flori de la standurile cu vânzare. Se găsește orice de la cactuși la trandafiri, lalele, petunii, ficuși, palmieri și câte și mai câte.

Platoul din mijloc este ocupat de o pădure fermecată din copaci înfloriți și cu gazon de jur înprejur. Meșterul olandez a făcut un tur de forță.

Dacă anul trecut senzația a fost un pian din plante acoperit cu mușchi, anul acesta a fost închipuită o bancă din verdeață și o contesă ce se odihnește în așteptarea ceaiului, evident tot din plante. Toată lumea vrea să se fotografieze aici. Deja meșterul horticultor a trebuit să facă retușuri deoarece contesa din plante a ieșit cam ciufulită de entuziaștii vizitatori.

Cunoscuta fanfară Timișoara Big Band a încântat publicul cu piese muzicale cum altfel decât „ever green”, în ton cu minunata grădină.

LĂSAȚI UN MESAJ