În patru luni, cât într-un an! Dominic Fritz dă raportul pe curățenie 

78

În Timișoara, în primele patru luni ale anului, s-au adunat deșeuri municipal cât în tot anul 2020. Asta susține primarul Dominic Fritz. De asemenea, contractul moștenit de la fosta administrație prin care firmele acopereau 40% din străzi, a fost modificat și extins.

”În primele patru luni ale anului au fost colectate 1.900 de tone de deșeuri stradale, adică cât s-a strâns în tot anul 2020. Dacă în 2020, se făcea curățenie doar pe 40% din străzile orașului, anul acesta am reușit să extindem suprafața pe care intervine firma de salubrizare la 95% din străzile Timișoarei. Practic, doar acolo unde sunt lucrări la drumuri nu se intervine.

Zilnic, 16 utilaje ale companiei de salubrizare intervin pe străzi și numărul celor care lucrează la curățenie aproape s-a dublat comparativ cu 2020 și acum se lucrează în trei schimburi”, a transmis Fritz.

Însă problema contractului ambiguu nu este rezolvată. Abia anul viitor se poate semna unul nou.

„Evident, nu ne vom mai întoarce la situația din 2020, atunci când am preluat mandatul și contractul neclar și incomplet de salubrizare, după care funcționăm și anul acesta. Acum lucrăm la documentația pentru un contract de salubrizare pentru anul viitor, care să ne asigure servicii mai bune și un oraș mai curat”, a mai spus edilul șef.

Totuși, autoritățile par să nu poată stopa fenomenul de abandon de deșeuri pe domeniul public. Aproape zilnic polițiștii locali surprind pe camerele de supraveghere din oraș oameni care aruncă gunoaie la întâmplare.

LĂSAȚI UN MESAJ