În orașul „luminii”, o zonă întreagă e fără curent electric de 30 de ore. UPDATE Reacția primarului Robu VIDEO

346

Câteva zeci de persoane din Calea Lipovei au ieșit, în această seară, în stradă, pentru a protesta, după ce stau de 30 de ore fără energie electrică.

Oamenii au blocat circulația pe strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel și pe strada Stuparilor. La faţa locului au intervenit echipaje de Poliţie şi Jandarmerie, care dirijează traficul şi încearcă să discute cu ei. Cetăţenii au solicitat prezenţa prefectului judeţului şi a unor reprezentanţi ai companiei de energie.

„De 30 de ore, pe 40 de grade Celsius, stăm fără ventilatoare, fără climă, fără frigidere. Ni s-a stricat toată mâncarea. Nu putem face un duş, pentru că avem centrale, dar nu putem încălzi apa”, spun oamenii care protestează.

Potrivit unor informaţii, protestatarilor li s-a promis că dacă nu se remediază defecţiunea pană la ora 22, vor fi aduse şapte generatoare de mare putere.

UPDATE. Între timp, și primarul urbei, Nicolae Robu a reacționat, pe facebook. Aflu cu indignare că cetățenii din Calea Lipovei sunt fără curent de două zile! Este inadmisibil așa ceva! Explicația e clară: privatizarea în batjocura poporului român a avuției noastre, a tururor românilor, în termeni de distribuție a energiei electrice. Cum? Nu numai pe nimic, nu numai fără obligații clare de retehnologizare permanentă, pt a se ține pasul cu dinamica cerințelor și fără sancțiuni pt neîndeplinirea și a minimului de obligații stabilite mai mult de formă, să nu fie vidă secțiunea respectivă din contract, dar ÎN CONDIȚII DE MONOPOL!

Iar în atari condiții, bieții cetățeni și noi, administrațiile publice locale, nu putem face nimic, fiind 100% la cheremul ENEL! Atât eu, cât și ceilalți colegi primari, sunt convins, am încuraja concurența pe raza unităților noastre administrativ-teritoriale, convinși că doar ea ar conduce la servicii de calitate! Dar… nu putem, pt că monopolul este garantat de statul român! Să le fie rușine tuturor celor care au avut indolența / incompetența de a ține un cartier întreg două zile fără curent, în 2019! Și când spun tuturor, îl am în vedere și pe proprietarul de garaj care am înțeles că nu și-a dat acceptul să se sape pe sub garajul său (oricum, însă, eu consider că ar fi trebuit să se recurgă, în câteva ore, nu după două zile, la soluții alternative!)

Vă reamintim că locuitorii din nordul municipiului au stau fără curent de duminică după-amiază. Potrivit reprezentanților E-Distribuție Banat, ar fi explodat un cablu de medie tensiune în zonă. Problema a fost remediată duminică seara, însă, între timp, ar fi explodat un alt cablu. În prezent, angajații companiei lucrează pentru a remedia problema.

LĂSAȚI UN MESAJ