În criză de bani, Primăria Timișoara vrea să cumpere o clădire cu peste 3 milioane de euro

173

Criza spațiilor din Primăria Timișoara este mai acută decât cea a banilor. O demonstrează un proiect de hotărâre prin care executivul administrației locale intenționează să cumpere o clădire cu peste 3 milioane de euro.

Vorbim despre imobilul aflat pe bulevardul Mihai Eminescu, nr.2, aflat chiar în vecinătatea primăriei, unde își are sediul Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara. Prețul cerut de proprietar, o firmă din București, este de 3.300.000 de euro fără TVA.

Autoritățile locale se gândesc să cumpere clădirea de mai mulți ani, dar nu au avut până acum banii necesari. Și nici acum nu ar fi o investiție oportună, în condițiile în care veniturile au scăzut, iar fonduri europene au fost atrase prea puțin de actuala administrație.

Motivarea executivului primăriei este: ”criza puternică de spații de lucru a Primăriei Timișoara și faptul că este în imediata vecinătate a Primăriei.”

Clădirea scoasă la vânzare are subsol, parter, trei etaje și mansardă cu suprafața utilă de 3.377,53 mp și 850 mp teren. Imobilul nu face obiectul vreunui proces de revendicare și nu sunt litigii pe rol în ceea ce-l privește.

Imobilul poate fi și închiriat, prețul fiind de 33.573 de euro/lună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ