În Ciarda se dă ora exactă în Liga 2

144

Ripensia continuă seria excepțională în startul Ligii a II-a de fotbal. Nou-promovata se încăpățânează să rămână lider cu punctaj maxim după un succes entuziasmant în compania fostei prim-divizionare ASA Târgu Mureș, scor 3-2, în prologul etapei a 4-a.

Start de senzație în Liga a II-a pentru micuța grupare Ripensia. Timișorenii au victorii pe linie după primele patru meciuri din campionat și ocupă fotoliul de lider. Ultimul succes a venit marți după-amiază într-un veritabil derby al clasamentului între Ripensia și ASA Târgu Mureș, club care în urmă cu trei luni evolua în Liga I.

Formația condusă de Remus Steop s-a impus cu 3-2 și a adus din nou bucurie în Ciarda Roșie. Galben-albaștrii au arătat tărie de caracter în disputa cu experimentata grupare condusă de Dinu Gheorghe, reușind să întoarcă de două ori pe tabelă.

Fosta prim-divizionară a deschis scorul în minutul 35 după o suită de ocazii mari la poarta lui Gakos. Candrea l-a învins pe bravul portar al Ripensiei din 3 metri. Chiar înaintea perioadei de odihnă timișorenii au egalat prin căpitanul Adrian Popa, servit excelent în 12 metri de Zaluschi: 1-1.

Tot mureșenii au lovit primii și în partea secundă, Sîrbu l-a surprins pe Gakos cu un șut lobat din 18 metri și ASA avea 2-1 din minutul 49. Dumiter a marcat golul doi al gazdelor după alte șase minute. Un-doi reușit cu Mediop îl aduce pe mijlocaș în poziția de finalizare și acesta nu ratează. Băieții din Ciarda au trecut în avantaj în minutul 60, Matiș a primit o centrare în fața porții și a înscris simplu pentru 3-2. Avea să fie și scorul final în ciuda câtorva ocazii mari ratate în special de Ripi, cea mai mare în prelungiri când Mediop a țintit transversala.

Cu 12 puncte și un golaveraj excelent (23-3), Ripensia este lider până sâmbătă când va evolua la Clinceni.

Ripensia: Gakos – Adrian Popa, Vlădia, Hecsko, Toma – Dumiter, Bobină,  Zaluschi (min. 87 – Stoi),  Ungureanu (min. 90+2, Manu) – Matiş, Mediop.

ASA: Iacob – Băjan, Ene, Candrea, Panait – Mijokovic (min. 87 – Petra),  Iacob – Muntean (min. 62 – Licu), Stoica, Sîrbu – Boiciuc.

Cealaltă echipă timișoreană din acest eșalon va evolua miercuri, pe Știința, în compania unei alte nou-promovate Metaloglobus București. Meciul începe de la ora 18.

LĂSAȚI UN MESAJ