ÎN CETATE se face școală, chiar dacă e vară

96

În perioada de vacanță ce încă nu s-a încheiat, copii pot lucra, învăța, dar se pot și distra în colectivitate, făcând ceva nu le este la îndemână toată ziua. Vor îmbina cunoștințele căpătate la școală cu unele mai noi într-un mod plăcut.

În perioada 28 august – 01 septembrie 2017, Asociația Melopolis organizează, împreună cu librăria La Două Bufnițe, o școală de vară culturală și distractivă pentru copiii între 7 și 11 ani: Școala de vară urbană ÎN CETATE, o călătorie înapoi în timp prin muzică, literatură și artă.

În cadrul școlii de vară, copiii vor avea parte de ateliere muzicale, scriere creativă, arte plastice și lectură și se vor face plimbări culturale prin cartierul Cetate, unde își au sediul cele două bufnițe.

Copiii vor construi instrumente muzicale din epoci diferite folosind materiale neconvenționale și materiale reciclate. Aceștia se vor familiariza cu modul în care acestea produceau sunetele, vor afla lucruri mai puțin știute despre muzica ce se cânta în perioada în care orașul era sub ocupația turcilor, despre muzica de după 1716, de la 1800 și de la 1900 și vor afla aspecte inedite din viața unor compozitori și interpreți renumiți care au concertat în orașul nostru.

Plimbările culturale prin cartierul Cetate vor fi un prilej de a cunoaște mai bine orașul în care trăiesc, de a afla importanța patrimoniului construit sau informații despre personalitățile istorice și culturale ale unor vremuri de mult apuse, care au locuit sau doar au trecut pentru scurt timp prin oraș.

Copiii vor realiza un proiect legat de ceea ce au învățat nou despre oraș exprimând, prin scris, desen sau confecționând un instrument muzical, ce i-a impresionat cel mai mult din călătoria în trecut, prin istoria și cultura orașului nostru, într-o atmosferă de vacanță.

La finalul Școlii de vară urbane ÎN CETATE, copiii vor pleca acasă cu povești noi din istoria orașului, vor primi diplome de participare, cărți, dar și instrumentele și lucrările create.

Pentru participare la Școala de vară urbană ÎN CETATE se va achita o taxă la înscriere, ce va include: materialele folosite pentru confecționarea instrumentelor și pentru partea de arte plastice, materiale informative, câte o carte și o băutură răcoritoare zilnic. Intervalul orar este 10-13, de luni până vineri.

Numărul de locuri este limitat. Pentru înscriere și informații suplimentare: Dan Simion dan@melopolis.ro, tel. 0741 121 098) sau Raluca Selejan (raluca.selejan@ladouabufnite.ro, tel. 0799 704 111)

LĂSAȚI UN MESAJ