În căutarea briliantelor și a împlinirii artistice – să râdem amar cu Ilf și Petrov

80

Prima premieră din anul 2020 la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va fi în 5 ianuarie la Sala Studio – „Contesa Zeppelin și mobil stil”, în regia lui Kedves Emőke. Din distribuție fac parte Bandi András Zsolt și Mátyás Zsolt Imre, care se numără printre cei mai experimentați actori din trupa teatrului. Textul este inspirat de romanul umoristic „Douăsprezece scaune” de Ilf și Petrov (1928).

Comedia, care deschide a doua parte a stagiunii 2019/2020, urmărește povestea celor doi protagoniști din „Douăsprezece scaune” – Ippolit Matveievici Vorobianinov și Ostap Bender, care vor să găsească setul de mobilier vechi în care sunt ascunse briliantele familiei. O serie de aventuri le pune la încercare abilitățile practice și inventivitatea. Frescă a unei societăți putrede moral, romanul a fost cenzurat de autoritățile comuniste. Cele două roluri sunt partituri generoase pentru actorii Mátyás Zsolt Imre și Bandi András Zsolt, care interpretează succesiv peste 20 de personaje, chiar și pe scriitori Ilf și Petrov. În paralel, scenariul este și o reflecție despre arta actoricească și raportarea actorului la meseria sa în îndelungata sa carieră, o căutare a esenței artei teatrale. Ce mai înseamnă astăzi succes, cum se motivează un actor, cum își sondează propriile emoții, cum evoluează el de- a lungul anilor – toate aceste întrebări, transpuse în scene haioase, au fost propuse de actorii Mátyás Zsolt Imre și Bandi András Zsolt.

Scenariul spectacolului „Contesa Zeppelin și mobil stil” a fost scris împreună de Kedves Emőke, Mátyás Zsolt Imre și Bandi András Zsolt, scenografia a fost gândită de Albert Alpár, iar muzica originală a fost compusă de Cári Tibor.

Biletele pentru premieră sunt epuizate, dar se mai pot rezerva locuri la a doua reprezentație, în 6 ianuarie, de la ora 19:00 – costul fiind de 16 lei, 8 lei cu reducere pentru abonații teatrului, elevi, studenți și pensionari. Biletele se pot lua la teatru duminică între 18:00-19:00 și luni între 10:00-13:00 și 16:00-19:00. Mai multe informații puteți obține la ticket@tm-t.ro, 0752111803. Traducerea în română se va face la cască.

LĂSAȚI UN MESAJ