În capitala culturală Timişoara scad taxele şi impozitele! Pentru spectacole dispar chiar de tot!

396

Titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 influenţează taxele şi impozitele locale. Conducerea Primăriei Timişoara pregăteşte un proiect de hotărâre prin care taxele aplicate instituţiilor culturale vor dispărea.

„În prezent există o cotă de impozit de 2% pentru teatru, balet, operă, operetă, concert filarmonic, prezentare de film, prezentare de circ sau orice competiție sportivă, respectiv de 5% în cazul oricăror alte manifestări. În 2017 se elimină de tot. Nu mai percepem taxe și impozite pentru spectacole. Suntem Capitală Europeană a Culturii, vom fi în 2021, și trebuie să încurajăm organizarea de spectcole și evenimente cultural-sportive”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Şi nu doar cultura beneficiază de reduceri. Edilul şef vrea să scadă impozitele şi pentru proprietarii de clădiri.

„În ceea ce privește impozitul pe clădiri, la clădiri rezidențiale deținute de persoane fizice, în 2016, cota avută în vedere este de 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii. În 2017 am decis s-o reducem la 0.08%, minimum prevzut prin noul cod fiscal. La clădiri nerezidențiale, deținute de persoane fizice, în 2016, cota avută în vedere este 0.6% la valoarea impozabilă, în 2017 o vom reduce cota la 0,2%. La persoane juridice, cota pentru clădiri rezidențiale, în 2016, este 0.1%, iar în 2017 vom reduce la 0.08%, nivelul minim stabilit prin lege”, a adăugat Robu.

Posesorii de maşini hibrid vor fi şi ei fericiţi să afle că de anul viitor impozitul pe astfel de autoturisme va fi zero. Pentru ca toate aceste modificări să fie aplicate este nevoie de consimţământul Consiliului Local.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ