Importanța colectării corecte a deșeurilor de plastic

133

Sistemul implementat de către ADID Timiș și operatorii de colectare, urmărește colectarea separată a deșeurilor care pot fi reciclate, având câteva reguli simple de selecție, astfel încât fiecare tip de deșeu să ajungă în locul care îi este destinat.

O mare importanță o are reciclarea produselor din plastic. Mare parte din acestea sunt obținute din petrol, o resursă naturală limitată. Reciclând produsele și ambalajele din plastic ajutăm la conservarea resurselor naturale de petrol. Prin reciclarea unei singure sticle din plastic salvăm energia care ar putea ține aprins un bec timp de 6 ore.

Este important să strivim și să pliem pe cât se poate sticlele de plastic și cutiile de carton de dimensiuni mari, pentru reducerea volumului pe care îl ocupă în pubele.

„Trebuie să alegem să reciclăm, pentru că ajutăm la scăderea cererii de materii prime reducând riscul epuizării resurselor naturale. Avem niște ținte de atins la nivelul județului pe care daca nu le atingem, ne implică pe noi, toți cetățenii județului, deoarece neatingerea țintelor duce la penalizări pentru UAT-uri și acestea se vor plăti tot din banii noștri”, a afirmat directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, Romeo Ursu.

„Trebuie să respectăm regulile de colectare separată a deșeurilor pentru că reprezintă o obligație legală pentru toți cetățenii”, a mai specificat directorul executiv al ADID, Romeo Ursu

LĂSAȚI UN MESAJ