Important de știut! Toți românii care plătesc impozitul pentru locuință vor fi nevoiți să prezinte un document

722
proiect casa mica tip Cernica-G4

Românii ar putea fi puşi în situaţia de a nu avea posibilitatea să-şi plătească impozitul pentru locuinţă fără dovada existenţei unei poliţe PAD.

„Ne gândim la această variantă ca în momentul în care o persoană îşi plăteşte impozitul pentru locuinţă să prezinte şi dovada existenţei poliţei PAD. Există o variantă. Eu cred în prevenţie şi mă încăpăţânez să cred că în felul acesta vom rezolva cele mai multe probleme. Nu trebuie să amendăm oameni pentru că nu îşi fac poliţă. Trebuie să îi convingem că dânşii sunt proprietari şi este în avantajul dânşilor să îşi încheie această poliţă de asigurare obligatorie”, a declarat miercuri Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul Forumului Internaţional de Riscuri Catastrofale.

El a precizat că PAID este nevoie să fie capitalizată, „dar trebuie să vedem ceea ce înseamnă model propriu de business”.

„ASF nu susţine creşterea poliţei PAD. Noi credem că poliţa trebuie să rămână la acelaşi nivel. Este o situaţie total atipică. În momentul în care creşti preţul pe o poliţă pe care tu o vinzi la un nivel de 20%, grad de cuprindere la 20%, este evident că nu vei creştere gradul de cuprindere. Dacă nu poţi să convingi un proprietar de locuinţă să-şi încheie o asigurare la acest preţ, cu siguranţă nu o să-l convingi să-şi încheie această poliţă la un preţ ridicat”, a mai arătat oficalul ASF, conform Agerpres.

sursa: dcnews.ro

4 COMENTARII

  1. Asigurare obligatorie idioata, imi asigura ce ? inundatii, alunecari de teren, cutremure ? Asa ceva nu se va intampla ca eventual sa fii asigurat , trebuie sa iti faci facultativa ca sa ai o asigurare normal a casei (incendiu, inundatie de la conducta, fenomene ale naturii etc.). Obligatoria o platim degeaba.

  2. Aceasta este o imensa escrocherie,de fapt o taxa ,prezentata ca asigurare,care pentru orasenii de la bloc nu asigura nimica,dar asigura ca puturosii din zonele clasic reprezentate ca potentiale de dezastre sa primeasca despagubiri.Ce despagubiri au primit banatenii de la asigurari dupa furtuna din septembrie?Zero barat!Dar moldovenii si oltenii cu casele situate in zone inundabile primesc anual ajutoare si bani de la asigurari,bani dati de fraierii de banateni.La fel va fi si daca e cutremur,toti banii vor merge la Bucuresti.Eu cel putin 2-3 ani nu mai platesc impozitul daca o sa-l lege de asigurare,dar bani nu le dau .Asta e furt pe fata!

LĂSAȚI UN MESAJ