Imaginație de migranți! Cum au încercat 7 persoane să fugă din România?

169

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota au depistat șapte persoane din Irak, Iran și Afganistan care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunse într-un loc special amenajat în podeaua platformei remorcii mijlocului de transport.

În data de 14.08.2017, în jurul orei 06.00, la P.T.F Nadlac II — Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul bulgar Ivan G., în vârstă de 45 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care transporta o platformă.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că platforma este mult prea înaltă, astfel, la un control amănunțit, s-a descoperit un compartiment special amenajat, improvizat în podeaua platformei.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au deschis spațiul special amenajat de sub platformă, și, în interior, au descoperit ascunși șase adulți și un minor.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt trei cetățeni irakieni, trei cetățeni iranieni și un cetățean afganistan cu vârste cuprinse între 5 și 28 de ani. La cercetări, conducătorul nu a dorit să facă declarații.

Cei în cauză au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferului bulgar pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ