IKEA Timișoara e aproape gata de deschidere. Societatea pare că a rezolvat problema forței de muncă

4300

Retailerul suedez Ikea a investit în noul magazin de la intrarea în Timișoara, al treilea din România, aproximativ 60 de milioane de euro. Centrul comercial a fost ridicat pe un câmp, toată infrastructura din zonă fiind realizată de la zero.

Ikea a reconfigurat întreaga zonă situată în comuna Dumbrăvița, dar la intrarea în Timișoara (dinspre Arad). Lucrările din câmp au început în 15 aprilie 2021, iar prima etapă a reprezentat construcția unui nou sens giratoriu la intersecţia străzii Petre Ţuţea cu D.N. 69 (calea Aradului), cu drumurile de legatura aferente. A fost lărgit la patru benzi şi o parte din strada Petru Ţuţea din Dumbrăvița.

Apoi a urmat realizarea unui sens giratoriu, mai mic, pe parcela IKEA, chiar la ieşirea din parcarea centrului comercial.

Apoi a urmat realizarea unui sens giratoriu, mai mic, pe parcela IKEA, chiar la ieşirea din parcarea centrului comercial.   Prima lopată la fundaţia IKEA Timişoara a fost pusă în 25 noiembrie 2021, în prezența Nicolettei Muscinelli, directorul IKEA Timişoara, al lui Horia Bugarin, primarul Dumbrăviţei, al lui Dominic Fritz, primarul Timişoarei, cât și al președintelui CJ Timiș, Alin Nica.

La aproape un an, cubul albastru al magazinului Ikea a fost aproape gata, mai rămânând să se facă ultimele finisaje în interior

S-a amenajat și o parcare cu 780 de locuri, dar și un mic părculeț.

IKEA urmărit cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, fiind puse panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului. De asemenea, va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii.

Ikea a investit în noul magazin de la intrarea în Timișoara aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiţie semnificativă a IKEA în România după cele două magazine din București.

Magazinul ar fi fost deja inaugurat dacă s-ar fi găsit în timp util angajații. Ikea a căutat să recruteze peste 250 de persoane.

Echipa de management a magazinului a fost recrutată în aprilie 2021 și a respectat principiile de egalitate de gen, cu 50% femei și 50% bărbați în poziții de conducere.

Apoi, s-au alăturat echipei specialiști și experți în cadrul departamentului de logistică, manageri de departamente și lideri de echipe, iar la sfârșitul lunii septembrie a început recrutarea în masă pentru restul posturilor vacante: serviciul de relații cu clienți, casierii, mentenanță etc.

Angajații nu s-au înghesuit, mulți fiind nemulțumiți și de salariile oferite de compania suedeză.

Compania a precizat că, de fapt, salariile nete oferite sunt de 3.000 de lei, în această sumă fiind incluse tichetele de masă și transportul.

Ikea Timișoara ar trebui să se deschidă în această vară, au anunțat oficialii companiei suedeze.

„Dorim să oferim clienților noștri din Timișoara și din zonele învecinate experiența IKEA autentică, oferindu-le acces la soluții de design și amenajare a căminului accesibile, mai aproape de casele lor. Din moment ce IKEA Timișoara reprezintă un pas atât de important în procesul de expansiune IKEA în România și în regiunea Europei de Sud-Est, depunem toate eforturile pentru a face posibilă deschiderea magazinului în vara acestui an”, au anunțat cei de la Ikea România.

Sursa: https://adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ