Igor Dodon a câştigat alegerile: Voi fi preşedintele tuturor! VIDEO

157

Republica Moldova şi-a ales soarta. În următorii patru ani va merge către răsărit. Igor Dodon, candidatul socialiştilor şi adept al politicilor Moscovei, a fost ales preşedinte arată rezultatele parţiale. Peste 55% dintre voturi au mers către el, în timp ce aproape 45% dintre moldoveni au votat cu Maia Sanda, candidata partidului proeuropean Acţiune şi Solidaritate. Votul stă însă în umbra unui uriaş scandal izbucnit la numeroase secţii de votare din Europa, unde buletinele de vot n-au fost suficiente pentru toţi cei care au dorit să-şi exprime opţiunea.

Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,4% din voturile exprimate, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a reuşit să obţină 47,6% din sufragii, potrivit rezultatelor parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,81% din procesele verbale.

Conform Unimedia, au fost procesate rezultatele din 2.078 din totalul de 2.081 secţii de votare. La acest moment, Igor Dodon are 834.940 de voturi,iar Maia Sandu – 759.509 de voturi.

Mai multe persoane protestau, duminică noapte, în faţa sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Chişinău, cerând demisia reprezentanţilor ca urmarea a neregulilor apărute în desfăşurarea celui de-la doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, relatează News.ro.

Cele mai grave neregului au apărut la secţiile din străinătate, unde alegătorii au aşteptat la cozi de sute de metri pentru a ajunge la urnele rămase fără bulentine de vot.

Tinerii scandează sloganele de la protestele din 2009 care au avut loc în faţa sediului CEC.

Toate luminile stradale din faţa sediului autorităţii electorale au fost stinse, iar protestele continuă în întuneric, cu drapele fluturate în aer.

Sute de persoane nu au putut să voteze, după ce buletinele de vot s-au epuizat în mai multe secţii din străinătate, inclusiv la Bucureşti şi Londra.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ