Ielele nopții și multe stele, la Ora Pământului

64

Ora Pământului este sărbătorită și anul acesta la Timișoara. Sâmbătă, 30 martie, între orele 20:30 și 21:30, timișorenii sunt invitați să stingă luminile. Și cum toate becurile vor fi stinse, în Piața Unirii se va aprinde focul. Trupa de dans cu flăcări și leduri Amaris Agni va susține un spectacol ce vă va ține cu sufletul la gură – Ielele nopții.

În Piaţa Unirii, de la ora 20:00, vă mai așteaptă și alte evenimente. Astfel, la ora 20, vor fi montate telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească. Între orele 20.30 și 21.30 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ