Iarna prinde Timișoara cu șantiere nefinalizate

98

Pe șantierele celor două poduri din cartierul Iosefin se muncește, în prag de iarnă, dar niciunul nu va fi gata anul acesta.

La Podul Eroilor se muncește cu spor. Aici vor exista 4 benzi de circulație pentru mașini, trotuare și piste de biciclete.

”Suntem la finalizare cu reparații la intradosul podului Eroilor. S-au refăcut grinzile marginale cu mortare speciale, s-au consolidat grinzile cu fibră de carbon. Vă reamintesc, la ambele poduri avem 2 categorii de lucrări: pe de o parte lucrări de reparații și consolidare a ceea ce avem deja și pe de altă parte lucrări de lărgire la mai multe benzi”, a explicat Nicolae Robu.

Șantieul s-a animat și la Podul Dragalina. Aici au fost duse în subteran rețelele de electricitate existente. De asemenea, autoritățile explică că și rețeaua de electrificare pentru tramvaie va dispărea de pe pod, ea fiind amplasată orizontal pe sub pod.

Ambele poduri trebuie reabilitate până la începutul anului viitor. Însă șantierele au fost amânate de situații neprevăzute descoperite în teren în timpul lucrului, ceea ce va amâna deschiderea lor. Însă, dacă iarna nu va fi una extrem de grea, atunci în primăvară am putea circula pe poduri lărgite și modernizate în sudul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ