I-a făcut cu ou și cu oțet! Doi miniștri, criticați și ironizați de premierul Mihai Tudose. VIDEO

280

Mihai Tudose, premierul României, i-a făcut cu ou și cu oțet, în public, pe Ministrul Sănătății și pe cel de la Transporturi.

,,Faptul că ați identificat cinci vinovati nu este nici măcar un început”, a declarat premierul.

El a criticat și birocrația din Ministerul Sănătății: ,,E de psihiatrie”.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a fost criticat dur de premierul Mihai Tudose pentru situația vaccinării și pentru birocrația care afectează sistemul de Sănătate, cum s-a văzut în cazul semnalat de prezentatoarea TV, Magda Vasiliu.

Faptul că ați identificat cinci vinovați nu este nici măcar un început, a acuzat Tudose, adăugând că “nu trebuia să moară oameni” ca să se ia masuri.

Bodog a propus schimbarea din funcție a a cinci directori executivi și a directorilor executivi adjuncți de sănătate publică din județele Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov, în care rata de vaccinare este sub 50%.

Premierul a atras atenția și asupra birocrației care afectează Ministerul Sănătății, “cu 400.000 de hârtii care trebuie plimbate”, în condițiile în care prezentatoarea TV Magda Vasiliu a scris pe pagina ei de Facebook că, în condițiile în care italienii îi fac copilului ei bolnav de cancer analize din trei în trei zile, în Romania i se cer acte peste acte.

Tudose a continuat și mai dur, afirmând că ce se întâmplă acum în MS ar putea să facă obiectul altor structuri ale ministerului, precum psihiatria.

“Vă rog frumos cât de curând, în doua săptămâni, să se prezinte un proiect de lege pentru reducerea birocrației”, a spus premierul.

Bodog a admis ca este adevărat că există probleme cu birocrația, moment în care Tudose i-a replicat scurt: “Știu că este adevarat.”

Bodog a continuat spunând că a luat legătura cu Magda Vasiliu și că “situația este rezolvată”, ceea ce i-a adus încă o replică din partea lui Tudose: “Hai să nu mai rezolvăm cazuri punctuale, să rezolvam sistemul”.

Tudose l-a luat la țintă, în direct, și pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: ,,În fiecare săptămână mai expropriați două cotețe pe autostrada București – Ploiești, când terminați odată?”.

Tudose i-a cerut ministrului să vină cu toate exproprierile deodată, în timp ce Cuc se justifică spunând că e vorba despre probleme din trecut.

Dialogul a avut loc în deschiderea ședintei de guvern, parte la care participă și ziariștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.