Hub european la Aeroport și program de investiții în drumuri mici, anunțurile premierului la Timișoara VIDEO

104

Aeroportul Internațional Timișoara poate deveni un ”hub” de transport marfă european, speră premierul Florin Cîțu, care a poposit puțin la noul terminal de sosiri externe al aerogării. Primul ministru a spus că Guvernul va spriji un astfel de proiect.

”România trebuie să devină un hub cargo pentru această zonă a Europei”, a spus premierul.

Florin Cîțu a vorbit și despre problema infrastructurii rutiere din zonele rurale. Acesta a făcut o dezvăluire la Timișoara și a spus că va întocmi un plan prin care comunele să primească fonduri pentru modernizarea drumurilor de la Guvern. Premierul caută acum sursa de finanțare.

”Aici avem o problemă. Aceste comunități au rămas în urmă. Vom demara un program de investeții special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate acele unități adminstrative unde deja există sistem de canalize și apă, dar nu putem lăsa în urmă comunitățile din România. Trebuie să dezvoltăm întreaga Românie. Nu se pot face prin PNRR (n.r. Planul Național de Redresare și Reziliență), o vom face prin fonduri guvernamentale”, a declarat Cîțu.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat că se pregătește o soluție pentru valorificarea terenurilor sau clădirilor nefolosite și degradate aflate pe teritoriile primăriilor din județ, dar a căror proprietar este statul român. Cîțu spune că ele ar putea trece în administrarea UAT-utilor printr-o… cerere.

”Pregătim o ordonanță de urgență pentru a avea cadru legal ca la cerere să ia în administrare un drum forestier, un canal, o clădire nefolosită, să poată fi luată la cerere și apoi să fie administrată. Creăm cadru legal pentru așa ceva”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a felicitat județul Timiș pentru campania de vaccinare derulată, dar a menționat pe final că ”Nu trebuie să ne predăm”, pentru că pandemia nu a trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ