Hristos a Înviat! Lumina Sfântă de la Ierusalim, împărţită în Timişoara. Mii de credincioşi la Catedrala Mitropolitană-VIDEO

3028

Mii de timişoreni au petrecut Noaptea Învierii în centrul oraşului, la Catedarala Mitropolitană. Oamenii au început să vină încă de la ora 23:00 şi au aşteptat o oră pentru a lua Lumină de Paşti. Slujba a fost oficializată de mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Catedrala Mitropolitană a fost plină până al refuz de credincioşi, care au aprins lumânările de la candela mitropolitului Banatului. După ce a împărţit lumină, ÎPS Selejan a ieşit din biserică şi a trecut printre miile de timişoreni aflaţi în Piaţa Victoriei împărţind Lumina Sfântă de Înviere.

lumina-aeroportLumina de la Ierusalim a sosit, sâmbătă seara, la Timişoara direct din Ţara Sfântă. Un comitet bisericesc din România a zburat în Ierusalim să ia lumina, care a ajuns apoi cu un avion special la Bucureşti. De aici candela a pornit spre mai multe locaţii din ţară, dar şi la Timişoara, unde a sosit tot pe calea aerului la Aeroportul Internaţional Timişoara. De aici lumina a fost dusă la Catedrala Mitropilitană şi împărţită timişorenilor pentru Paşti. Candela a ajuns şi în Arad şi Caraş-Severin.

În zona Catedralei Mitropolitane din centrul Timişoarei au fost efective mărite de jandarmi, poliţişti şi pompieri, care au avut grijă ca niciun incident nefericit să nu se întâmple.

LĂSAȚI UN MESAJ