Hoțul de la Castelul Corvinilor a fost prins! Unde l-au găsit polițiștii?

844

Polițiștii l-au reținut pe presupusul autor al furtului de bani din casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara, soldat cu o pagubă de aproximativ 170.000 de lei, bărbatul fiind ridicat de oamenii legii din secția de Ortopedie a Spitalului Municipal din localitate, unde acesta se internase, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Suspectul are 30 de ani, iar după efectuarea unei percheziții la domiciliul acestuia și în urma probatoriului administrat, a fost reținut vineri pentru 24 de ore. El va fi prezentat sâmbătă în fața magistraților de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea stabilirii măsurilor legale în privința acestuia.

„În acest caz, polițiștii hunedoreni continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a suspectului și a recuperării prejudiciului”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Potrivit acestuia, suspectul are antecedente penale, fiind anchetat pentru furturi în străinătate.

Polițiștii efectuează cercetări în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă în noaptea de 1 spre 2 mai, din primele estimări paguba ridicându-se la circa 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în timpul minivacanței.

Poliția a fost sesizată, marți dimineață, de furtul sumei de bani de către un agent de pază, care a observat că geamul de la intrarea în casierie era spart și că s-a intrat în incinta casei de bilete.

Paza Castelului Corvinilor din Hunedoara este asigurată de o firmă de profil.

Citește și: Spargere la un mare castel din vestul țării! Vezi ce au putut fura hoții!

LĂSAȚI UN MESAJ