Hoții din tramvaiul 5! Poliția i-a găsit, i-a dat jos și… cam atât! A găsit însă alți clienți

209

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Intervenții Rapide și din cadrul Biroului Transport Urban au organizat ieri o amplă acțiune pe mijloacele de transport în comun, în stațiile RATT și în apropierea acestora, în special pentru prevenirea faptelor de furturi din buzunare, dar și pentru prevenirea, combaterea și constatarea contravențiilor referitoare la ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991 republicată și a faptelor care contravin normelor privind transportul public de persoane prevăzute de HCL 371/2007 modificată.

Un grup de persoane cunoscute ca făcând parte din categoria hoților de buzunare, două femei și un bărbat, au fost depistați în tramvaiul 5, în Piața Libertății, și au fost dați jos din mijlocul de transport de polițiștii locali. Cei în cauză au fost preluați în vederea verificării documentelor, fiind aduși la sediul Poliției Locale, sancționați pentru călătorie frauduloasă și acte de identitate expirate, nefiind însă motive de reținere a unor infracțiuni. Datele acestora au fost comunicate și Poliției Municipiului Timișoara în vederea exploatării în activitatea calificată de instrumentare a cazurilor.

Acțiunea s-a desfășurat încă de la primele ore ale dimineții și până seara, fiind aplicate un număr de 25 de sancțiuni contravenționale pentru fapte precum consumul de alcool, comerțul ilicit în apropierea stațiilor RATT, autovehicule parcate în aceste locații, oameni fără adăpost în tramvaie.

Poliția Locală Timișoara va organiza periodic astfel de acțiuni cu efective mărite cu scopul de a preveni și descuraja faptele care contravin normelor legale, bazându-se și solicitând sprijinul populației în probarea faptelor atunci când sunt depistate persoane suspecte de comiterea infracțiunilor de furt.

LĂSAȚI UN MESAJ