Hoții au ajuns să fure până și din cel mai înalt loc al unei stațiuni din vestul țării

22

Mai multe elemente şi cabluri electrice au fost furate din staţia de comandă a telescaunului ce deserveşte cea mai înaltă pârtie din staţiunea Straja la 1.868 de metri altitudine.

Incidentul a fost semnalat Poliţiei din oraşul Lupeni, administratorii pârtiei menţionând că au fost sustrase mai multe bunuri din pupitrul de comandă al telescaunului aflat pe Vârful Straja.

Unul dintre administratorii pârtiilor din Straja, Emil Părău, susţine că furturile de cablu produc pagube importante proprietarilor de instalaţii de transport pe cablu, deoarece schiorii nu mai pot ajunge acolo unde îşi doresc, iar cheltuielile de înlocuire a elementelor distruse sunt foarte mari.

Primăria Lupeni, de care aparţine telescaunul în cauză, a sesizat poliţia, iar o echipă de tehnicieni ai administraţiei locale evaluează pagubele rezultate în urma incidentului din Straja. Potrivit autorităţilor, este posibil ca telescaunul de pe Vârful Straja, care era oprit de anul trecut, să nu mai fie pornit în acest sezon de schi din cauză că timpul este prea scurt pentru reparaţiile necesare.

sursa – radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ