Hotelul de gheață de la Bâlea Lac va fi plin de Crăciun. FOTO

215

Pentru cei dornici de adrenalină, Moş Crăciun aduce şi în acest an un nou Hotel de Gheaţă la Bâlea Lac. Joi, lucrările la acest inedit hotel au fost finalizate, astfel că de vineri obiectivul este gata pentru a primi vizitatori şi pentru a găzdui primii turişti.

Rezervările la singurul hotel de gheaţă din România s-au terminat înainte ca arhitecţii să termine construcţia, mai mulţi englezi, nemţi, dar şi români urmând să petreacă de Crăciun în construcţia de gheaţă.

Echipa de muncitori condusă de scultorul mureşean Atilla Varga, împreună cu avrigeanul Dumitru Moscu, a reuşit să termine în timp record hotelul.

„Construcția, situată la 2.034 de metri altitudine, este gata să primească primii oaspeți. În acest sezon îi vom surprinde pe clienții noștri cu o temă atractivă și îndrăzneață. readuce în prim plan filmele care au făcut istorie. În camerele din gheață și-au făcut loc, printre alte personaje de film, King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul, căpitanul Anton Lupan din , dar şi sângerosul Dracula”, spune Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, din judeţul Sibiu.

Şeful echipei de constructori a declarat că cel mai greu lucru în construirea hotelului o reprezintă scoaterea bucăţilor de gheaţă din lacul Bâlea.

„Cea mai mare provocare pentru noi reiese din faptul că aici se lucrează alfel ca în construcţiile clasice, în condiţii obişnuite. Aici lucrăm cu gheaţă, apă şi cu zăpadă şi trebuie s facem ceva unic. Partea cea mai grea a muncii noastre este scoaterea bucăţilor de gheaţă din lacul Bâlea, tăierea cuburilor, transportarea, zidirea acestora… În fiecare an se schimbă câte ceva la acest hotel, avem o altă tematică, este altceva. Noi facem ceva unic de fiecare dată”, a spus mureşeanul Atilla Varga.

Faţă de anii trecuţi, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac are o capacitate uşor mărită, în cele 15 camere realizate putând fi găzduiţi, în acelaşi timp, 30 de turişti maturi. De asemenea, cei ce vor ajunge la acest neobişnuit hotel au la dispoziţie serviciile Ice Restaurant, unde pot avea parte de experienţe culinare deosebite, cu mâncăruri sofisticate servite pe platouri de gheaţă, precum şi cele ale Ice Bar, unde se pot servi diverse băuturi, calde sau reci.

Hotelul de gheaţă are toate decoraţiunile interioare realizate din gheaţă, în „spatele” fiecarea sculpturi, statui sau basorelief fiind o muncă grea şi exactă, realizată în condiţii dificile de avrigeanul Dumitru Moscu. Sculptorul a explicat că, după tăierea cuburilor de gheaţă, începe munca de creaţie, mai întâi fiind înlăturat surplusul de material, apoi fiind efectuate detaliile.

„E cam la fel ca la sculpturile clasice, doar că e rece, nu e aceeaşi teperatură ca la lemn sau piatră. Am lucrat pe frig, pe ger, pe vânt… În afară de gheaţă, mai folosesc apă, zăpadă”, a spus Dumitru Moscu.

Primii care au testat modul în care se doarme la minus 16 grade au fost doi tineri din Sibiu, care au rămas peste nopate la Bâlea Lac, împreună cu un copil, în vârstă de 6 ani. Au primit pături, sac de dormit şi tot ce a fost nevoie pentru a nu simţi frigul, iar experienţa a fost una unică.

 

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ