HORETIM: ”Nu contează că au trecut acele zile de coșmar, că au venit altele 7, vor mai urma alte 7”

121

Reprezentanții industriei ospitalutății din Timiș sunt în continuare nemulțumiți de măsurile impuse de autorități. A trecut un an de când afacerile lor sunt pe butuci și, chiar dacă decizia de a băga Timișoara în carantină pentru 3 zile impusă de la București a fost declarată ilegală, sectorul se conftruntă în continuare cu probleme.

Patronii de restaurante, terase, hoteluri, cafenele sau baruri se tem să restricțiile se vor prelungi din nou și din nou și că ei nu vor avea altă variant decât să le închidă definitiv.

”Nu contează că au trecut acele zile de coșmar, că au venit altele 7, vor mai urma alte 7, și tot așa, încă puțin, se va împlini un an și jumătate de restricții și distrugere a economiei locale, pentru că nu s-au găsit măsuri de îmbunătățire a situației medicale și a condițiilor de protecție a populației. (…)

Tratamentul discriminatoriu la care este supus sectorul nostru de activitate față de celelalte domenii este neargumentat și inexplicat. Nu s-a lămurit nimeni dacă industria ospitalității este sursa acestei explozii de îmbolnaviri sau nu! Nu există nicio dovadă. Doar dezinformări, imagine publică și haos”, a transmis președintele HORETIM, Corina Macri.

HORETIM propune autorităților locale și județene să facă un experiment. Să închidă toate celelalte sectoare economice și să permit funcționarea afacerilor din ospitalitate. Aceștia spun că se va vedea că nu vor apărea noi îmbolnăviri sau focare de coronavirus pentru că ei respect toate măsurile cu strictețe.

LĂSAȚI UN MESAJ