Horațiu Mălăele revine la Timișoara, cu Măscăriciul” la premierea olimpicilor

645

Pentru al zecelea an consecutiv, Mitropolia Banatul și Fundația Culturală Artmedia împreună cu Inspectoratul Școlar al județului Timiș susțin performanța școlară prin premierea a 50 de elevi olimpici ai județului nostru. În întâmpinarea acestui succes vine spectacolul „Măscăriciul” de A. P. Cehov cu Horațiu Mălăele și Niculae Urs în regia lui Horațiu Mălăele. Spectacolul, precum și premierea, vor avea loc marți, 31 mai, de la ora 19, în sala Filarmonicii „Banatul”. Prezintă: Andreea Medinschi.

Cele trei instituții fac eforturi considerabile, cu sprijinul sponsorilor, de a obține cei 15 000 lei necesari pentru premierea celor 50 de olimpici.

Prețul biletelor este, în funcție de loc, 60, 50 și 25 lei pentru elevi și studenți și s-au pus în vânzare la agenția Operei Naționale Române din Timișoara și la Agenția Filarmonicii Banatul.

Măscăriciul este un eveniment teatral memorabil pentru orice spectator, chiar şi pentru acela care calcă rar prin teatre.  O istorie ilustrată a teatrului sau o istorie a stilurilor artei actorului, aflată mereu pe acea margine imperceptibilă (pe care Horaţiu Mălăele ştie atât de bine să o pipăie cu cele o mie de simțuri ale sale) dintre tragedie şi parodia ei, dintre comedie şi caricatura ei, dintre geniu şi cabotin. Acest Svetlovidov este în interpretarea lui Mălăele un actor tot atât de mare pe cât este de cabotin. De ce? Pentru că o delicateţe înnăscută îl împiedică să fie vanitos şi îl sileşte să se ia în râs. El este măscăriciul, adevăratul actor, iar cântecul său de lebădă este o arie a bufonului. Dar şi o lecţie de actorie, pentru că Sufleorul, interpretat de Niculae Urs, care ştie pe dinafară nenumărate roluri, încălzit de vodcă, încearcă să le şi interpreteze.

Dramatizarea și adaptare scenică sunt asumate chiar de interpreți, iar regia îi aparține lui Horațiu Mălăele. Decorul este creația Ninei Brumuşilă, costumele sunt realizate de Adriana Popa, iar muzica este compusă de George Marcu.

LĂSAȚI UN MESAJ