„Helen’s Theme. Incidental Music” a lui Leonard Cohen se va auzi în premieră mondială azi la Timișoara

155

Cu toate că recent a plecat dintre noi poetul canadian Leonard Cohen va fi auzit în premieră mondială azi la Timișoara. O piesă din 1994 încă nedifuzată va răsuna în librăria Două bufnițe în completarea celor spuse de Mircea Mihăieș.

Scriitor de forță, dar și celebritate a muzicii, Leonard Cohen a stârnit mereu controverse, de la primele versuri, considerate a fi la limita pornografiei, până la retragerea sa, la sfârșitul secolului trecut, într-o mănăstire budistă (autoizolare întreruptă brusc pentru a reveni spectaculos, la început de mileniu, în lumea muzicii cu un nou album). Apreciat mai întâi ca scriitor și abia spre batrânețe recunoscut ca un muzician de prim rang, Cohen s-a dovedit original și în felul în care a decis să-și trăiască viața. Toate acestea, dar și multe alte aspecte inedite ale vieții și carierei lui Leonard Cohen sunt surprinse de Mircea Mihăieș în cartea dedicată marelui artist.

În prezența lui Mircea Mihăieș, la librăria Două bufnițe se va vorbi despre ediția adăugită a volumului Viața, patimile și cântecele lui Leonard Cohen, apărută în 2016 la Editura Polirom, iar cei prezenți vor ascult în premieră mondială un cântec inedit al lui Cohen, din anul 1992, „Helen’s Theme. Incidental Music”.

LĂSAȚI UN MESAJ