Hârtie igienică de un milion de euro, la Spitalul Județean din Târgu Jiu! Ce alte nereguli există în unitatea medicală

1221

Un milion de euro cheltuiți pe hârtie igienică și role de hârtie, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu! Tranzacția a fost făcută printr-o firmă locală, SC Tip Lux, de la care unitatea spitalicească a achiziționat produse de 4.725.000 lei.

Societatea, care a avut cinci angajați anul trecut și are ca obiect de activitate vânzarea de ziare și articole de papetărie, a reușit să vândă hârtie igienică de un milion de euro Spitalului Județean, conform presei locale. Jurnaliștii au descoperit și că prețurile de achiziție la aparatură medicală au fost și de 10 ori mai mari decât prețurile practicate de firme de profil.

Președintele Consiliului Județean Gorj, a anunțat, în urmă cu câteva luni, că spitalului de la Târgu Jiu i s-au alocat, în acest an, 17 milioane de euro, sumă ce trebuie folosită pentru investiții, până la finalul anului. Directorul spitalului, Gigel Capotă, susținut în funcție de liderii PSD, a fost protejat de aceștia.

Un raport al Corpului de Control al ministrului Sănătății este ținut „la secret” de conducerea CJ Gorj, pe motiv că informațiile nu sunt publice. Asta, deși ministrul Sorina Pintea promitea, în timpul unei vizite la Târgu Jiu, că va prezenta raportul controlului efectuat în spital, unde a declarat că a depistat, personal, numeroase nereguli.

Sursa: presafarastapani.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ