Haosul dintr-un spital care primeşte bolnavi de coronavirus: Medicii se închid în cabinet şi nu ne răspund nici la telefon

13058

Cadrele medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa sunt în pragul disperării şi al revoltei pentru haosul din unitatea medicală unde sunt cantonaţi suspecţii şi bolnavii de coronavirus.

Un prim pacient confirmat a fost internat miercuri seara aici, el fiind asistent-şef la secţia Medicală 2 de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Bolnavul a luat virusul pentru că şi-a însoţit fiica la un concurs de dans la Piatra Neamţ, unde au participat şi copiii din Italia.

Cum copiii sunt doar purtători de virus, bărbatul a fost cel afectat. Revenit în Constanţa s-a simţit rău, dar medicii de la Infecţioase l-au suspectat de viroză.  Nefiind plecat peste hotare, specialiştii nu s-au gândit că el putea să fi venit în contact cu alţi purtători, în ţară.  Aşa că l-au trimis de colo-colo, de la Infecţioase la Urgenţa Spitalului Judeţean, pentru a face întâi o radiografie, apoi un tomograf, deşi bolnavul trebuia ţinut pe loc şi investigat medical – dar reorganizarea spitalicească haotică din sistemul medical a făcut ca aceste analize, şi multe alte tratamente banale, cum ar fi administrarea de vaccin antitetanos, să se facă doar la Urgenţa Spitalului Judeţean.

Abia când i-au văzut rezultatele de sânge şi-au dat seama că omul are coronavirus. Trecuseră 3 zile de la prezentarea lui la spital (în 9 martie) – timp în care bolnavul a mers prin comunitate, în cabinete medicale, laboratoare, săli de aşteptare, acasă şi pe stradă.

Citiți integral povestea, pe adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ