Haine adunate de prin tomberoane, scoase la vânzare pe Podul Dacilor

435

Mare atenție de unde vă cumpărați haine, fie ele și la mâna a doua.

Ca urmare a unor sesizări telefonice, polițiștii locali au acționat în cursul zilei de marți din nou pe str. Dacilor din apropierea Pieței Badea Cârțan pentru luarea măsurilor legale în ceea ce îi privește pe comercianții ambulanți de produse second hand, care produc disconfort cetățenilor și creează un aspect inestetic unui oraș desemnat capitală culturală europeană.

În cursul zilei de marți au fost aplicate opt sancțiuni de peste 2.000 de lei, conform HCL 321/2001 pentru comerț în locuri neautorizate, dar și conform HCL 371/2007 și Legii 61/1991 pentru abandonarea de deșeuri și consum de alcool pe domeniul public. De asemenea, obiectele expuse spre vânzare, în special haine vechi, au fost ridicate în vederea confiscării.

De la începutul acestui an, în zona respectivă au fost aplicate aproape 500 de sancțiuni contravenționale și au fost ridicate în vederea confiscării sute de kilograme de marfă, de fiecare dată cei depistați fiind îndrumați să valorifice bunurile în piețele de vechituri special amenajate în acest sens.

Poliția Locală le atrage din nou atenția timișorenilor că nu este indicat să cumpere produse din categoria celor comercializate pe trotuare, în zone neautorizate, supunându-se astfel unor riscuri mari, deoarece s-a constatat că aceste obiecte provin de cele mai multe ori din tomberoanele de deșeuri.

1 COMENTARIU

  1. Sanctiuni se dau, se dau amenzi, dar întrebarea este dacă ei le și plătesc? Dacă nu, degeaba rup chitanțe polițistii. Poate ar fi mai bine să le dea direct o mătură și o greblă în mână, acum e sezon de măturat frunze prin parcuri, prin centru,prin cartiere…de lucru ar fi. De ce nu se gândeste si se face eficient o treabă ? dacă se aplică acestă metodă chiar aș dori să aflu cum decurge si ce randament are.

LĂSAȚI UN MESAJ