Hackerii au paralizat activitatea unei vămi din vestul țării. Ce s-a întâmplat

212

Cu toate că vineri nu au existat problem cu computerele, iar sistemele informatice funcţionau bine, funţionarii Vămii Arad au fost nevoiți astăzi să oprească activitatea. Aceștia au primit o înştiinţasre în această dimineaţă, de la Direcția Regională Vamală Timișoara, că există un atac informatic, şi trebuie deconectate toate computerele.

Ca atare, angajaţii vămii au fost nevoiţi să îşi întrerupă activitatea.  Afectate au fost toate vămile din vestul ţării, şi posibil ca şi alte vămi de interior.
La Vama Arad sunt în funcţie 20 de computer pe care lucrează 16 angajaţi.

Și totuși serviciiul de comunicare al ANAF neagă, într-un comunicat primit la redacție, că ar fi probleme informatice: ”Serverele ANAF și cele ale Direcției Generale a Vămilor, parte din ANAF,  funcționează în parametri normali și nu au fost afectate până acum de atacul cibernetic din ultimele zile. În perioada 13 -14 mai 2017. pe portalul www.anaf.ro au fost efectuate lucrări de  mentenanță, care au decurs conform planificării direcției de specialitate din ANAF. (vezi comunicat din data de 12.05.2017). Astăzi, 15 mai 2017, site-ul ANAF și toate sistemele de operare sunt perfect funcționale”.

LĂSAȚI UN MESAJ